Thank follow.Nanti i akan follow balek =)

RESPOND FORM

Name:
Email Address:
Phone Number
Address
Occupation Students
Professionals
Businessman
Executives
Managers
How Can I Help You? Lose Weight
Gain Weight
Build Up Muscle
Improve Skin Complexion
Improve Health
Earn Extra Income

Click here to create your own form.

Saturday, November 30, 2013

Takut Kucing???

Assalamualaikum. Ya Allah lamanya tak tulis entry kann. Yang baru-baru ni punya entry pon just publish yang memang dah sedia ada dalam draft. Dia punya berkulat entry tuh tak tau nak habaq punya lama dok terperam dekat draft. Mihmih.

Oke dari dulu tak reti mukadimah kan. Kita terussssss ke isi-isinya. Nak tanya soalan nih. 

SAPA DEKAT SINI TAKUT KUCING??? Angkat tangan sikittt.

Yessss kita geng. Seriously aku pon takut dengan kucing. Tak tau kenapa. Dah try nak pegang tapi tak boleh jugak. Dah try nak overcome benda ni tetap tak boleh. Bila pegang kucing tuh rasa geli sebab kena tulang-tulang belakang dia. Meremang bulu roma aku tauu. Lagi satu bila tengok mata kucing, then kucing pon tenung-tenung aku, aku ras macam dia nak mai terkam muka aku ja. Kehkeh.

Seriously untuk hampa yang memang pencinta kucing / penggemar kucing / pengasih kucing sangattt la beruntung okeyh. Terseksa kot jadi penakut kucing nih. Nak p mana-mana nampak ja tempat tuh ada kucing terus cancel nak pi. Tak pun kalau pi rumah orang yang bela kucing memang tak senang duduk. Penat dok berjaga-jaga. Orang sembang tapi mata kita dah pusing-pusing tengok kalau-kalau ada kucing. Takutt woooo.

Ada ramai kawan yang suka kucing. Paling parah bila depa bela kucing dalam rumah depa. Memang ahkak tak pi la rumah depa kan. Pernah sekali pi rumah member ada kucing. Masa pi tuh tak tau kata dia bela kucing style duduk dalam rumah dia pulak. Masuk-masuk rumah ja tengok Ya Allah banyakknyaaa kucing dia. Konfius dah rumah kucing ka rumah orang. Haha. 

Oke pendekkan cerita, masa tengah makan sambil sembang dengan mak dia, kucing tuh dah la besaq boleh pulak main letak tangan ka kaki dia ntah atas paha ni. Makkkk aiii macam nak lompat ja. Tapi dah mak member ada dekat depan control ayu jak. Tapi muka pucatt tak payah cakap la. Putus nafas denn oiiii dok buat cool. Nasib member mai selamatkan. Pheww lega. Kalau dia tak mai keras laa aku dekat situ macam tugu negara. Mihmih. 

Seriouyly benda ni bukan la buat-buat, saja gedik atau mengada. Tapi memang takut. Kadang-kadang kalau pi kedai makan yang ada kucing kan, selalu macam nampak bayang kucing la, member tersentuh kaki pon ahkak tanjat ingat kucing. Padahal kucing dok jauhhh nun disana nuh. Haa punya takut. Haha. Makan pon macam tak leh telan punya berjaga-jaga. Sedih kot. Hahaha.

Tapi tolong laaa untuk hampa yang pencinta kucing ni JANGAN LA KUTUK-KUTUK / USIK / KATA KAMI GEDIK & MENGADA sebab takut kucing. Seriously kami tak minta pon takut kucing camni. Kalau boleh kami pon tak mau. Ingat syokkkk ka hidup takut camni. Tak syokkkk kot. Hewhew. TT___TT

So akhir kata, ada dak tips nak bagi hilangkan takut dekat kucing nih? Mohon share nahh.. Isk isk :( Ohya, lagi satu kami ni cuma TAKUT kucing ja, BUKAN BENCI kucing nahhh. So takda sepak-sepak. Paling-paling pon main shooohh  shooohh ja. Kalau kucing tak pi, takpa sebagai orang baik kami rela pi. Muehehe. ^___^


P/S : Dkt rumah sewa ada kucing yg hyperactve kerja tangkap kaki orang. Dekat rumah mak abah pon depa pi bela kucing jugak. Pon jenis hyper tangkap kaki. Huwaaa bertambah-tambah la trauma lepas ni. Lagi tak tenteram hidup. TT___TT 
  
Thnk sebab baca.Jgn lupa drop komen sekali. =))

Tuesday, November 19, 2013

Bahaya Senggugut dan Gastrik?


Assalamualaikum korang. Allahu dah bersawang blog ni. Punya lama tak update blog kan.  Macam biasa aku still tak reti bermukadimah. So terus ke isinya hokeyh! :D

Korang pernah senggugut tak? Pernah gastrik tahap kronik?  Sapa yg tak pernah senggugutt / gastrik syukur la banyak-banyak dekat Allah. Sakitnya, peritnya yang aku rasa hanya Allah ja yang tau. Kita cerita satu-satu eh pasal senggugut and gastrik.

Pengalaman aku gastrik Ya Allah sakit sungguh. Selalu aku jadi gastrik sampai sesak nafas. Dalam otak ni fikir macam aku ni dah nak mati ka Ya Allah. Sungguh sakit sangat dada ni bila nafas tersekat-sekat. Airmata ja jadi peneman setia. Punya kerap gastrik so takpi sekolah sampai cikgu panggil ratu ponteng. TT__TT Kadang-kadang bila aku sakit sangat aku duduk diam-diam dalam bilik aku. Bila abah dengan mak tanya buat-buat senyum. Cuma pernah beberapa kali gastrik teruk tahap tak tahan dah aku minta pergi hospital tengah-tengah malam buta sebab sesak nafas sangat-sangat. Bila pi hospital nah ambik kau ubat sampai sepuluh jenis. Phewww! Azab nak telan dah la sebijik-sebijik besar bukit. TT___TT. Lepas pada tuh dah tak minta pi hospital. :P

Pengalaman senggugut pulak sakitnya memang sakit gila! Kadang-kadang aku tak pi kelas. Aku rasa macam orang tikam-tikam ja perut aku. Tapi dekat mak aku cuma cakap sakit perut biasa ja sebab segan. Haha! Then muka memang cool habis tapi azabnya Allah ja yang tau.

So bila tak mau pi hospital apa solusi aku untuk dedua masalah nih? Senang ja! Aku telan ja PAIN KILLER (yg warna pink terang tuh) dua biji bila sakit. Lepas telan memang gelap dunia lena terus la berjam-jam. Then bila bangun phewww hilang sudah segala sakit. Hoyeahhh! So perkara ni berulang-ulang selama 5 tahun. Haa kalau dikira-kira entah berapa puluh bijik pain killer ada dalam badan aku kan.

So pada pemikiran aku bila sakit aku dah tak risau sebab bila sakit sikit ja even pening terus ja aku telan pain killer. Gila kan aku? Sampailah satu hari aku terpikir sampai bila aku nak bergantung dekat PAIN KILLER tuh? Aku try google and bila baca lagi dan lagi dan lagi pasal side effect PAIN KILLER lagi lah aku tambah cuak. Boleh baca SINI.

So solusinya satu hari masa gastrik teruk aku cuba untuk tak makan PAIN KILLER tapi aku senyap-senyap ambik Herbal Aloe Concentrate mak aku then aku minum untuk nak try sebab mak aku punya gastrik dah 14tahun tapi Alhamdulillah lepas consume Herbalife gastrik dia sembuh. Aku terpaksa ambik senyap-senyap sebab selama ni mak memang ada suruh aku consume tapi aku macam tolak habis-habisan sebab tak percaya.

Tapi lepas ja minum Aloe tuh dalam masa sejam ke dua jam Alhamdulillah gastrik aku dah oke. Dah tak sesak nafas. Aku macam Ya Allah ruginya aku tak ikot cakap mak aku awal-awal. Sungguh ibu tahu apa yang terbaik untuk anaknya. TT___TT 

Start ja daripada tuh masa senggugut aku try minum Herbal Aloe Concentrate jugak and sangat amazingggg senggugut aku hilang lepas satu ke dua jam. HOyeahhhh! Rasa bersyukur gila sebab dah tak payah bergantung dekat PAIN KILLER. *clapclap* :D

And now dah almost setahun aku consumed Herbalife secara serius aku ambil full set so sangattttt best sbb aku dah tak payah risau bila period sebab no more senggugut and gastrik pon dah takda. So kelas pon aku boleh pi ja macam biasa. HOyeahhhh!!! Kalau senggugut tuh jadi pon senang ja aku terus minum Aloe then rilek sat terus ja okeyhh. NO MORE PAIN KILLER!!! Syukur sangat-sangat dekat Allah. TT___TT

IF YOU WANT TO IMPROVE YOUR HEALTH and AVOID DRUGS ASK ME HOW :
017 4580383
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...